Žarulje za C5 X7, farovi s ledicama

Pavel

Lepi™
Po meni je duljina pristojna. Što se tiče zavoja, nije baš označen, nema vanjske rasvjete a i ovisi ti o brzini kretanja. Nije baš da je takve stvari lako uočiti pri 75-80km/h ili više.

Nagađam brzinu jer je otvorena cesta i nema prometa pa pretpostavljam da nisi vozio 50km/h.

No sama duljina snopa mislim da je oke za kratka svjetla.

vborovic

C5 modifikator
Teško ovako sa slike procijeniti, ako je ovaj osvijetljeni prometni znak na desnoj strani ceste (trokut), na nekih 35-40m, onda bi to čak moglo biti ok (toliko bi minimalno morao bacati na lijevu stranu) ... s jačim žaruljama dobiješ koji metar u duljinu, ali dobiješ puno jači snop, u smislu količine svjetla koja bude završila na cesti ... zato i dalje postoje duga svjetla, koja snop bacaju na nekih 80-100 m, pa i više, ovisi o tome da li je podloga na kojoj se voziš idealno ravna, uzbrdica/nizbrdica i sl. ...

Spawn

Well-known member
Kratka mi trebaju iskljucivo kad je prometna neosvjetljena cesta kao sto je na slici.Trenutno nema auta ali to je slucajnost. Ne vidi se bas malo dalje a cestom prolaze auti pa moram svako malo dugo/kratko.

Spawn

Well-known member
Stavio Blue Vision Intense za kratka,zadovoljan bojom,bar 10-20% losije svjetlo u odnosu na obicne. Placene u trgovini 119kn s naljepnicom.germany znaci nisu neke fejk. Njih bi stavio kao bočne. Ima li nekih sa slicnom bojom jer pase uz ledice,a da su jace? Malo ga filozofiram ali sredim jednom pa sam miran. Duga stavio NBU i prezadovoljan

Spawn

Well-known member
Necu umrijet za 100kn vise ali da ne uzimam zarulje ako budu iste kao CoolBlue ili mrvicu bolje( na te sam mislio da sam rekao bluevision,imas pravo). Ako su dosta jace onda cu ih uzeti. Boja od nightbreaker nije losa,jako svjetlo ali ne pase uz ledice kao Coolblue.
Zanima.me jos koja je zarulja maglenka pa da kompletiram :)

Doomsday

U prolazu...
Pa sad, Philips WV bi tribale bit bojom slične kao CoolBlue, a jače od njih, i dužeg života... Većinom svi kažu da su Philips kvalitetnije... Valjda... :D

Šta se tiče tvojih maglenki, žarulja bi tibala bit H8, od 35W... Ako želiš ić na xenon look, vidi ovo... ;)

https://www.conrad.hr/Reflektorska-%bearulja-Super-White-DINO,-XENON-izgled-H8-12-V-12-V-PGJ19-1-plava-1-par.htm?websale8=conrad-hr&pi=1343304&ci=SHOP_AREA_176629_0315011

Za glavna svitla ne bi iša na ovako neku marku, ali za maglenke, zašto ne...

Inače, izgleda da ni ti nisi pobiga od famozne HP24W, samo šta je tebi u prednjim žmigavcima... :grin:

vborovic

C5 modifikator
Većinom svi kažu da su Philips kvalitetnije... Valjda...
Pa, s obzirom koliko se ti trudiš ljudima objasniti da se ne isplati njih uzeti reklamirajući Osram, ja isto tako vučem u smjeru Philipsa ... i opet se vraćamo na ono, koliko para, toliko muzike ... :D

Spawn

Well-known member
jos cu razmislit o H8 nije da mi je jako bitno
Kratka me trenutno zanimaju. Duga sam rijesio vidi se odlicno a boja mi nije toliko bitna za duga iako su skoro bijela,,bocna sa coolblue,valjda ce whitevision zadovoljiti za kratka i da nestanem s teme o zaruljama 😂😂

Doomsday

U prolazu...
Pa ove H8 ti nisu skupe, uzmi ih skupa sa WhiteVision pa plaćaš poštarinu samo jednom, a ako stvarno daju cca. 4800K ka šta kaže, bit će ti još i najbliže bojom ledicama...

:whistling:

Doomsday

U prolazu...
Pa dobro, ovo je njemački proizvod sa certifikatom, road legal, znači neće bit baš totalno smeće (kao neki kinezi), ako i ne bude u rangu sa vrhunskim žaruljama, bit će bar OK, i bit će bijelo svjetlo... :)

Naravno, ako nije bitno da bude bijelo svjetlo, onda ništa, nema veze... :D

vborovic

C5 modifikator
Pa dobro, ovo je njemački proizvod sa certifikatom, road legal, znači neće bit baš totalno smeće (kao neki kinezi)
Kao i originalni xenoni koji se ugrađuju u farove, zatim najnovija LED tehnologija za kratka/duga svjetla i još novija laserska tehnologija (koje još nema u prometu, ali bude vrlo skoro) ... količina svjetla koju svaka iduća generacija baca je otprilike 25-50% jača od prethodne (ovisi o samoj konstrukciji fara, leići, itd.) ... i sve su road-legal ... :D .. ista stvar sa Osram i Philips ... razlika u cijeni nije samo radi cijene, nego i kvalitete/količine svjetla ... dal je astronomska razlika, nije ... ali da opravdava cijenu, definitivno ... dok npr. Philips/PIAA (2-3x skuplje), tu već cijena ne opravdava razliku ...

Doomsday

U prolazu...
A čuj, sve to stoji... I da, maglenke bi trebale bit uredne, ali tu baš sama snage ne čini čuda... Inače bi stavili jaču halogenu žarulju a ne od 35W... :weeabooface:

Iz nekog razloga, ovih H8 baš i nema neki izbor, i poprilično su skupe... Recimo, obična serija Osram H8 na sniženju dođe 75,00 kn komad... A sve su druge 'name' praktički skuplje od 100,00 kn komad... :wtf:

Ove Dino mi se čine interesantne za probat za 99,00 kn par... Ako će već kupovat WhiteVision H7 u conradu, može ubacit i ove pa ih probat, jesu li stvarno 4800K i koliko dobro svijetle... Naravno, ako uopće želi bilo svitlo na maglenkama... :)

A ako ima volje platit to bilo svitlo, jer ne viruje Dino marki, može kupit Osram CoolBlue, ovi imaju shop i u ZG, i 100,00 kn je par jeftiniji nego u conrada, iako su još uvik skupe... Ali su 'name' pa eto... :D

http://www.euroton.hr/avtodeli/osram-zarnica-h8-12v-35w-pgj19-1-duobox-21-cool-blue-intensive-4052899931077-osram-zarnica-za-zaromet-p-622660.aspx

Postoji i Philips WhiteVision H8, ali ih nisam našao nigdi za kupit kod nas... Sudeći kako to ide, bit će sigurno makar malo skuplje od Osram CB, ako ne i poprilično skuplje... :cool:

Spawn

Well-known member
Steta sto se naknadno ne moze ugradit original xenon pa da rijesim sve. Jedan bixenon,onda stavim.dobre maglenke i bocne i bok. Ovako probaj ovo ono 😁

Doomsday

U prolazu...
Pa isto bi ti bilo, ako ne i gore... LOL

Ksenon farovi imaju onu čudnu lampu krivog imena za bočna svitla, a za maglenke isto imaju H8... Tu bi tek ima problema dobit sve u biloj boji... :D

Ovako ti je bar sve poznato, nije preskupo ako rikne, glavna svitla si rješija tj. kad staviš WhiteVision u kratka to je to... Još samo moraš odlučit želiš li bijele maglenke ili ne, te ako da, imaš li volje skupo platit H8 Osram CB, ili probat ove Dino... :cool:

Na vrh