C2 VTS 1.6 16v by 2mario2

2mario2

Well-known member
Evo novosti. Vjerovatno za vikend ide moj C2 na mapiranje koje bi mu po garanciji od čovjeka koji to radi trebalo podići snagu sa 125 na 133-134ks. Znaći nekih 8-9ks mi garantira. Trebalo bi se ipak malo to poznati na gasu kao i manjoj potrošnji od 0.5-1l koje mi također garantira

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nemoj trošit lovu. Na atmo motorima prvo ide hardware onda software... ostalo je uzaludno.
Ali i piše ti to sve već u onoj temi di si pitao ;)

Cutac

Prèkaroš
O kojim kolesima je riječ?

Mario, tjuning N/A benzinca nije kao tjuning turbo motora na kojemu malo digneš tlak turbine i imaš 20 dodatnih konja. Ili par dijelova promijeniš uz novu mapu pa na kraju imaš 150 dodatnih konja.

Na N/A benzincu imaš old school tuning. Mijenjaš usis, ispuh, bregaste, ventile, dižeš blokadu...
Da bi na N/A motoru izvukao 50 konja dodatnih, treba ti jaaaako puno love i dijelova. Uglavnom neisplativo, pogotovo ako gledaš hoće li potrošnja biti drugačija.

tomica0308

Well-known member
Bratic stavljao mapu u audi a8 3.0tdi 2007 u revo tuningu bila akcija 250e. Dobio je 280ks al do 100km/h nema promjene. Od 100 na vise kaze da se osjeti nesto. Al nakon 1tjd riknuo aku koji je kupljen 20.9.2017. Nije bio star 4mjs. Nesto se elektronika shebala. A elektronike ima ko u bajki. 4 zone klima, tv bla bla. Sad stoji u garazi i moze ga samo slikat.

Marekk

Member
složi ti njemu decat manifold lijepo, i neki CAI usis, pa onda mapu.
JA sam to planirao napravit da sam uzeo VTS benzin, makar bi negdje mi još i bregaste agresivnije uletjele da upotpunimo priću na nekih zdravih 150+ ponija, ali nema mi smisla jer opet potrošać preveliki bi bil a ni do koljena cliu kojeg si opet žekim jednog dana, ovi turbaci idu ali nije to to dok ti gnjeteš Akrapa po Lazu :whistling::whistling:

2mario2

Well-known member
Meni je dosta i 8-9ks zasad. A kad bi kupio još neke sitnice lako dam opet nanovo izmapirat, a to nebude tak brzo ipak. Uostalom znat ću kad se napravi. Nisam prvi koji je išao k istom liku i svi redom prezadovoljni. Nije nikakav chip nego isključivo mapa. Chip je jedno, a mapa drugo

Ako stavljam 17 cola za ljetni set jel zna tko možda koju dimenziju guma bi trebao? Original je 195/45/16, pa bi mislim 195/40/17 trebalo biti tu negdje isto

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Trebalo bi, vidi po kalkulatorima na netu... plus provjeri dal ima kakva ponuda guma u toj dimenziji da nebi bilo :D

2mario2

Well-known member
215 bi išlo?! Nebi ipak tolko široke. Nekak mislim da to nebi bogovalo. Ma od mapiranja izgleda ništa kao i od 17-ica

Idem ja na provjereno i tvorničkih 16 i amen

Sutra možda odem po protočnjaka JAP style onak na kraju u boji, pa nek mali kolko tolko zatutnji više i tako

Primila me opet faza ulupavanja love u auto i sad ne odustajem

Marekk

Member
Nema se po kaj odlazit u stp u vezi 17" kad nijedna neide bez atesta gore da bude sve legalis. Samo 16 ak oce bogovski ili 17 pa atest. Uzmea 205/40 to.je najcesca dimenzija i nije puno veca i da se slozit uz malo volje i para nesto

Doomsday

U prolazu...
195/45R16 i 205/40R16 su u -2% razlike, 195-tica veća 12 mm u promjeru od 205, to je isto OK, sve ispod 3% kažu da je OK...

Ako je bolji izbor guma i povoljnije, možda je to najbolja opcija...

Tu su ti još i 205/45R16 koje su veće 1,5% i 215/40R16 koje su manje -0,7%, pa sad koja je dimenzija najpovoljnija i može ti najbolje sjest na felge, tu uzmeš...

:D

Marekk

Member
pričamo o 195 45 16 koja je oem VTS/R dimenzija
i onda o 17, ne 16, nema potrebe 16 stavit nekaj drugo osim OEM, staviš 195 40 17 ili 205/40-17 (moje ljetne na C2)

Na vrh