Evo me ljudi, pozdrav svima!
Bio je vikend, a mene vikendom nema doma
Kilometri se samo vrte. Vec ste sve rekli, nemam sta dodati
Ovako liberty, zamjerki nikakvih novih nema, dapace, sve sam zadovoljniji, sve lagano sjeda na svoje. Odvrtio sam vec 2400 km u tocno mjesec dana. Od zamjerki imam vec spomenutu dimenziju guma koja jednim dijelom nepotrebno narusava odlicnu udobnost i kao drugo, nijansu bucan straznji ovjes preko jacih udarnih neravnina (ok, vjerojatno neko "normalan" ne bi ni isao za tim). Motoru sve pohvale, odlicno ide, a trosi manje od zippo upaljaca kojeg moras cesce tankati nego ovaj HDi
Bas sam ga ovaj vikend vozio autocestom prvi put, malo sam ga raspuhao, ide iznad ocekivanja. 150 km/h odrzava ko od sale, moze i 170 km/h na ravnom bez problema samo uz malo vecu potrosnju pri toj brzini (oko 8.5L). Testirao sam ga - na nizbrdici mi je ulovio 182 km/h po satu sta odgovara stvarnom 181 km/h prema GPS-u. Mogao bi cak jos malo da nije odmah dosla uzbrdica
Potrosnja je tada bila 9.5L, a okretaji na ravno 4000. Sat mu laze 3 km/h pri brzinama do 120 km/h, nakon toga se ta greska, suprotno ocekivanjima, postupno smanji na 1 km/h. To sve mi nije toliko bitno jer ga sigurno necu i nemam potrebu tako voziti, ovo je samo bio test i razrađivanje
Glavno da buka nije velika i brzina mu ne pada drasticno na vecim usponima kao u slucaju malog atmosferskog benzinca. Odlicno
alac-gore: Najugodniji mi je za krstarenje otvorenom cestom, tisina, udobnost, opustenost, ekonomicnost. Brzinu i kilometre ne osjecas, stvarnu sliku dobijes tek pogledom na sat - milina
alac-gore:
javi se Vts
bojim se da ne pogriješim pa kupim ipak benzinca
rađe bi dizelaša ali za 2. auto s kojim neću prelaziti više od 10 tkm godišnje
mi je cijena dizela prevelika
no privlači me kultura vožnje s hdi koja je bolja nego s benzincem
Liberty, sigurno neces puno pogrijesiti s benzincem, ali ovaj mu definitivno bolje odgovara! Ostavlja dojam robusnosti i kompletnijeg auta. Iako kod male godisnje kilometraze diesel mozda nema cistu racunicu isplativosti, uzitak u voznji mi to baca u drugi plan. Isplatit ce se kad-tad, a kasnije ces ga i vrlo vjerojatno bolje i lakse prodati
Moja preporuka za C3 - obavezno HDi, ne kupujes ga svaki dan, nece ti biti zao, znas i sam
A C3 mi je objektivno najbolji izbor u gradskoj klasi. Stilom, materijalima i ugođajem mirise na premium u usporedbi s ostalima u klasi. Jedino za onog kome je prioritet sportska voznja i igre po zavojima, onda je tu ford fiesta u prvom planu zbog ostalima nedostiznih voznih sposobnosti. Ali u tom slucaju se odrice udobnosti i stila, a dovodi se u pitanje odabir osnovnog motora i modela onome kome je takva voznja prioritet. Hyundai ne bih uopce komentirao :disgusted: :surprised:, a Renault uskoro dobiva nasljednika. Taj Medvescak je ista oprema kao i moj Lounge, sad se po novom opet tako zove. A onaj plavi logo se lako skine (momentalno bih to napravio).
mislio sam možda kupiti c1 ali mi je nekako .....nije loš, ali c3 mi je puno konkretniji
Nemoj C1, to je trokolica u usporedbi s novim C3 koji vise nije samo jeftin gradski autic.. Vozio sam ga (doduse Pug 107, ali prakticki ista stvar) - za ono sta C1 nudi, ne bi smio kostati vise od 50 tkn.
Sretno s kupovinom, ako sta mogu pomoc - samo pitaj!
Dobro da si mi javio na vreme pa da se organizujem.
I da... napiši šta želiš: frižider, TV, mikrotalasnu, veš mašinu, bračni krevet... :grin:
Ili možda želiš nešto "na blatobran"?