Opet lagano šušti klima, negdje gubi plin. U sistemu je UV boja i nigdje na vidljivim mjestima nema tragova (oko hladnjaka (bez da ga skinem ne vidim ga cijelog), cijevi, spojevi, kondenzat (ako isparivač pušta, trebalo bi se vidjeti da svijetli kondenzat). E sad, radi interesa sam skinuo plastične kapice sa portova za punjenje klime i na jednom je bilo ok, a na drugom se čulo šištanje i vidjeli su se mjehurići, ali to je prestalo nakon 5-10 sekundi. Onda sam isto to probao neki drugi put i ista situacija. Šištanje, mjehurići, prestane. Pod UV lampom se ne vidi boja niti išta.
Koji vrag? Jel to upućuje na loš ventil? Kužim da je cijev hladna, kondenzira se vlaga i kad plin izlazi, idu mjehurići. Ali zašto to traje par sekundi? I zašto nema boje?
Punjenje je 250 kuna, hladnjak (slaba točka) je 700 kuna (Nissens, Valeo, tako nešto). Ne znam da idem na zamjenu ventila na blef, ili kad već punim, da riješim i hladnjak preventivno jer im je slaba točka?
Jedino ne mogu vidjeti spoj sa unutrašnje strane firewalla, morao bih vaditi ekspanzioni...