C4, 1.4 VTi, by Cutac

Colnago

Active member
Donator foruma
Stanem, pogledam, antifriz je svijetliji nego što je bio u dvorištu na početku, ali opet nije onako ružičast nego vuče na ljubičasto.
I tako sam sad ostavio auto, pa ću vidjeti što će biti.
(y) Zadnja je razumna, govorim to iz svog nedavnog iskustva s antifrizom u expanzijskoj gdje sam isto tako vidio doomsday a nakon (ne)prospavane
noći sve je bilo logično i O.K. Zapravo monitoring auta je put u pakao .

Cutac

Prèkaroš
Danas sam ga vozio i sve je ok, razina ne pada, boja je ista.
Ali mi i dalje nije jasno koji vrag. Jedino što ima nečega crnoga u ekspanzionoj, tako da sam prilično siguran da je neko crijevo vidjelo bolje dane, pa da je skidanje i stavljanje ostrugalo ga i onečistilo antifriz.

Ali baš je na prvu izgledalo kao da je čađav, da pušta ispuh u antifriz.

I definitivno neću ništa takvog obima raditi na ovom autu više, skroz je kontra od user-friendly sa dostupnošću i kompliciranošću rada. Imam VTS i MX-5 za igranje, a ovog ću voziti na servis i dobro. Jednostavno od posla nemam puno slobodnog vremena (iako sam sad dva tjedna slobodan :ROFLMAO: ) i ne želim ga trošiti na patnju :ROFLMAO:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mjenjaj ga ta za par kubika drva il nes drugo korisno.
A ljubicasta boja… tako reagira i konverter na hrđu. Da nije kemija iz nekog razloga izreagirala?
Ako je brtva prdnula, to ces ionako brzo saznat…

Cutac

Prèkaroš
Da nije kemija iz nekog razloga izreagirala?
Pa ne znam iskreno, mijenjam antifriz svake 3-4 godine tako da sumnjam da je sistem prljav.

Kad svijetlim lampom ispod posude, ružičasto je.
Ako je brtva prdnula, to ces ionako brzo saznat…
Vidit ću, da. Vozit ću ga, provjeravat i ako kroz 200 km bude ok, računam da mu nije ništa.

Mjenjaj ga ta za par kubika drva il nes drugo korisno.
Idem po oglasnicima, dva kandidata imam. To jest, tri. Yaris 1.5, Mazda 3 2.0 i Fiat 500 Abarth, svi bi me izašli oko 17000€, minus što bih dobio za c4. Šta ja znam, žao mi da od budžeta za kupovinu stana uzimam 4-5 godina star auto.

mali_BB

Active member
Šta ja znam, žao mi da od budžeta za kupovinu stana uzimam 4-5 godina star auto.
Definitivno stan. Jebeš aute. Ali rastu cijene polovnih auta preko noći i sve se proda. Ja gledam da zamijenim Punta. Uzeo bi Fiat Bravo, čim je neki malo jeftiniji odmah plane. A i ja se isto previše nećkam.

Cutac

Prèkaroš
Jebeš aute.
A mislim, moram voziti nešto, neću pješice okolo :D

Stanovi su isto skupi. Ja gledam Zagreb da mogu rentati i ispod 1800€ kvadrat nema ništa, a da nije nekakva šupa. Znači ispod 110k€ nema ništa, plus renovacija, minimum 120-130k€. Taman da uzmem novi auto bi me unazadilo cca. godinu dana, a ne mogu odrediti jesu nekretnine u balonu koji će pući ili će samo cijene nastaviti rasti. A kredit neću.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Misliš imati podstanare ili turizam?
Za kredite sam i ja donedavno ovako govorio.... al zahebao sam tu filozofiju pa se krenuo igrati sa vlasitim potencijalom. Dugo nisu bili jeftiniji... a ako netko želi ići na sigurno, ima stambenih sa fiksnom kamatom do 15 godina + inflacija + rast cijena nekretnina = profit :) Ali tko neće, neće.
No živi keš samo gubi vrijednost danas, šteta svake kune na računu :D

Osim prvih par mjeseci korona krize, cijene su samo išle gore, a globalno zatopljenje nam samo širi sezonu... I sljedeće godine ističe onaj moratorij na prodaju poljoprivrednih zemljišta strancima, mislim da će i to potegnuti cjene nekretnina na gore.
Eventualno da nas posjete Rusi ili da nas spiči meteor... možda bi pale par posto cijene, ali i to je upitno.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Stanovi su isto skupi. Ja gledam Zagreb da mogu rentati i ispod 1800€ kvadrat nema ništa, a da nije nekakva šupa. Znači ispod 110k€ nema ništa, plus renovacija, minimum 120-130k€. Taman da uzmem novi auto bi me unazadilo cca. godinu dana, a ne mogu odrediti jesu nekretnine u balonu koji će pući ili će samo cijene nastaviti rasti. A kredit neću.
Beč. Kvadrat ka u ZG. :)

Cutac

Prèkaroš
Misliš imati podstanare ili turizam?
Podstanare, ali uvijek postoji i opcija da ja uselim u taj stan, nikad ne znaš.

No živi keš samo gubi vrijednost danas, šteta svake kune na računu
Slažem se, zato i želim što prije uštedjeti za stan da ga kupim. Ne bih kredit, barem ne još dok nemam sigurne životne planove.

Osim prvih par mjeseci korona krize, cijene su samo išle gore, a globalno zatopljenje nam samo širi sezonu... I sljedeće godine ističe onaj moratorij na prodaju poljoprivrednih zemljišta strancima, mislim da će i to potegnuti cjene nekretnina na gore.
Eventualno da nas posjete Rusi ili da nas spiči meteor... možda bi pale par posto cijene, ali i to je upitno.
Hvala na info!

Beč.
Je, sigurno ću rentati stan dvije države udaljen od mene :D

Nego, antifriz ne curi za sada, a vratila mu se ružičasta boja. Šta se desilo, blage veze nemam, ali sam iznenađen da ne curi i da nisam ništa polomio. Sutra ću zvati servis jer stvarno nema šanse da to malo slobodnog vremena potrošim na ratovanje sa plastičnom cijevi do koje ne mogu ni doći. Ali i dalje me nagoni da ga opet dignem i krenem ispočetka, ali ovaj put da kupim i novu cijev i sve to polomim i počupam van :D

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Je, sigurno ću rentati stan dvije države udaljen od mene :D
Moja se sestra nakon 25 godina vratila u HR iz Italije. Kuću i dalje ima tamo i ne misli je prodavati. Renta je preko AriBnb, a za lgoističku podršku imaš firme za šta se održavanja tiče (čišćenje, manji popravci, nadzor, ugovorene renovacije, itd.). Uprihodi više neg da takvu kavadraturu ima ajmo reć centru ZG. Nemoj samo tako odbacit dobru ideju. :)

mali_BB

Active member
Moja se sestra nakon 25 godina vratila u HR iz Italije. Kuću i dalje ima tamo i ne misli je prodavati. Renta je preko AriBnb, a za lgoističku podršku imaš firme za šta se održavanja tiče (čišćenje, manji popravci, nadzor, ugovorene renovacije, itd.). Uprihodi više neg da takvu kavadraturu ima ajmo reć centru ZG. Nemoj samo tako odbacit dobru ideju. :)
Zašto se vratila?

Cutac

Prèkaroš
Nemoj samo tako odbacit dobru ideju
Ne kažem da ideja nije dobra, nego ja mislim da nemam vremena i živaca za to. Nekretnina nikada ne može škoditi, s tim se slažem, ali ako imam love a jedan stan (a još ni nemam :ROFLMAO: ), radije ga kupim negdje gdje je izglednije da ću živjeti, tj. da će možda imati svrhu sem rentanja.

Cutac

Prèkaroš
Imam novi zvuk kad je motor hladan. Kad jače dodam gas, rokće baš ko blesav, kao dizel. To se može postići unutar prvog kilometra kad je hladan. Ako ne dodam jače gas, ne čuje se, nevezano za okretaje. Pretpostavljam da su ili dizne ili varijator faze.

Cutac

Prèkaroš
Hahaha
A ne rokće uvijek, evo jutros nije. Prestalo me bit briga, nek rokće. Održavan je, lanac je nov, ako će se razletit, slobodno. Za 4000€ koliko vrijedi me zaboli.

Sad sam ga ostavio za termostat, pa kad riješe ću zvati za klimu. I onda me valjda neće ****vat bar do jeseni :ROFLMAO:

Cutac

Prèkaroš
Ma kakvi, taman posla, THP je još gori.
Neće riknuti, nije mu ništa, vjerojatno dizne rokću. Nema veze sa okretajima, tako da nije do tlaka ulja (španer, varijator, podizači) nego do gasa. Znači dizne. Nabijem ih, nove su 800 kuna, možda ih nekad promijenim, i ovako trebaju čišćenje.

Cutac

Prèkaroš
Stavljen je original, ali ne vjerujem da bi lanac lupao samo pod gasom. Znači čuje se samo kad jače dodaš gas kad je auto hladan, nebitno koliko je okretaja.
Tipa krećem iz ulice, kroz brzine do pola gasa i cca. 2000-2200 okretaja i onda ako na tako 2000 okretaja (ali ne idem više ni niže, a rijetko se događa pa nemam kad isprobavati) dodaš onako 70-80 posto gasa, bude KRRRRRRR i čim pustiš gas prestane. Baš kao da dizne jače otvaraju i udaraju.
Varijator faze ipak vjerujem da nije jer bi se čulo na hladnom startu i ne bi on na cca. 2000 okretaja mijenjao poziciju, pa da rokće. Da je puž klackalica ventila (ValveTronic, jel), ne vjerujem jer bi onda klackalice lupale u raznim situacijama). Podizači, ne vjerujem, jedino da pumpa ulja odlazi, ali opet, ne bi samo bilo u izoliranom slučaju dodavanja gasa unutar prvih kilometar vožnje.

Doslovno zvuči kao velike dizel dizne (tipa na 2.5 TDI) kad držiš gas na nizbrdici, auto ne ubrzava. Doslovno tako, roktanje dizni.

Na vrh