I nikada ih nisam skidao prilikom tehnickog pregleda sto valjda nesto i govori..
E vala govori, isto ko i homologacija.
Govori da je država puna korupcije i da službe vode nekompetentni idioti.
Prvo i osnovno, plosnata LE dioda kakve se nalaze u žaruljama NE MOŽE imati isti rasip svjetlosti kao i žarna nit. Ne može da ga :cenzura::cenzura::cenzura:eš na sva zvona.
Drugo, kažeš da ne udara u glavu. Ok, cut-off se zadržao, u većoj ili manjoj mjeri, super. No, budući da se radi o reflektorskom faru iza plastičnog poklopca, taj cut-off također NE MOŽE biti precizan nikako, niti sa halogenim žaruljama. O čemu pričam? O "light-bleed" pojavi. Što je to? E to je naziv za svjetlo koje, jednostavno rečeno, se nalazi tamo di se ne bi trebalo nalaziti. Èek, šta? Ako staviš uređaj koji mjeri lumene u hotspot snopa, imaš, karikiram 1000 lumena. Ako staviš negdje u snop, negdje imaš 950, negdje 700, negdje 300, ... A ako ga staviš iznad cut-offa bude izmjerio određenu količinu lumena. Veću nego na projektorskom faru, veću nego na namjenskom LED faru.
E to je ono što ljudima smeta. Ti na reflektorskim farovima UVIJEK imaš taj bleed(da se razumijemo, postoji i na projektorima, ali daleko je niži), a njegov intenzitet određuje intenzitet svjetla u samom izvoru, tj. žarulji.
Tebi nisu blicali iz dva razloga. Jedan ću pristojno sročiti, da se nisu htjeli zamarati, a drugi je da ta revolucionarna žaruljica ****a ne valja i ne isporučuje ništa više lumena nego neka halogena, jedino što je svjetlost bjelja pa ljudi misle da im jače svijetli.
Farovi kakve znamo, osim LED i laser, postoje još od drugog svjetskog rata. Šta misliš da se nitko nikada nije sjetio u taj far staviti neku bijesnu žarulju? Šta misliš zašto nisu zadržali to? Zašto je 55W H7 žarulja legalna, a 80W nije?
Ne znam jesi kad vidio xenone u reflektorima, to isto blješti. Je namjenski far, ali je reflektor sa dosta izraženim bleedom svjetlosti. npr. Civic 8. generacije
TL;DR: Postoji :cenzura::cenzura::cenzura:eni razlog zašto su halogene žarulje 55W i oko 1300 lumena, a ne 300W i 7000 lumena, nemojte izmišljati toplu vodu sa revolucionarnim LED žaruljama.
Zašto ovo pišem? Jer sam večeras sreo bar 5-6 auta sa ili razdrkanim farovima ili neadekvatnim žaruljama nakon kojih 3 minute nisam vidio kud vozim.
Ne znam šta je to bilo, valda Golf 5, blješti ko blesav, palim mu duga, pali on meni, a razlike između dugih i "kratkih" nema ni najmanje. Al nek se plave svjetla, to je kul i bolje. To što neinformirano prerađuje farove i stavlja, ne samo neadekvatne, nego i LOŠIJE žaruljice, boli ga :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:, ne blješti njemu.