Citroen C5 2.0HDi

Totti

AS Roma fanatik
Druga greška je najvjerojatnije vezana uz senzor vanjske temperature (s obzirom da prikazuje unazad par dana 25, pa nakon pol minute voznje padne na 9, pa podivlja na 22 itd.). Dakle onaj pipak u lijevom retrovizoru. Uz njega se vežu grijači motora i automatska klima (jer po njemu se ravnaju)
Netačno. Rad grejača motora određuje senzor temperature rashladne tečnosti, a ne senzor spoljne temperature.

Pavel

Lepi™
Hvala na informaciji! :D

Unatoč tome mislim da grijači rade ispravno. Ne vergla, nema problema sa paljenjem (iako nisu bile niti temperature problematične).

No senzor vanjske je definitivno otišao. Malo prije je bilo 25C po njemu..S obzirom da mi to nije životno bitna stavka a i automatski rad klime ne koristim (izuzev grijanja prednjeg stakla), preživjet će do prvog tjedna nove godine.

Pavel

Lepi™
Tako je, radio je isključivo s francuzima, dosta dugo je bio i u Popecu. Sve mi radi na Citraču i ima dijagnostiku za njega, tj. PSA grupu. Ne znam točno koju, znam da obično se spominju Diagbox i Lexia. Susjed ima Delphi nešto..

Pavel

Lepi™
Prednji chevron (onaj kromirani dio na poklopcu motora) se počeo ljuštiti i izgleda očajno. Onaj donji dio koji je ugrađen u branik je solidan.

S obzirom da je auto očuvan i doista estetski djeluje savršeno, onda me taj kromirani dio točno bode u oči. Obična plastika na kojoj je folija koja otpada.

Jel zna netko serijski broj tog dijela, i koliko bi cca on iznosio? Mislim da mi je pred nekih godinu dana netko rekao da original bi dio bio oko 150-200kn.

Moji chevroni su prije redizajna, dakle u špic. Nisu oni debeli zaobljeni kao na novijim modelima.

Pavel

Lepi™
Pitat ću preko mehaničara idući puta kad budem išao k njemu koliko bi došla narudžba i zamjena.

Nemam pojma tko je Èamber. :D Misliš da bi se to moglo napraviti? Jer materijal je totalno glup, to je neka full jadna plastika. Morao bi se dosta s time za:cenzura::cenzura::cenzura:avat, skinuti to, ostrugat..Mislim ako mu se da ili ima volje oke.

Cutac

Prèkaroš
Auto folije Èamber, njemu ću ići da mi zatamni bočna stakla na VTS-u, njemu je samo gepek taman.
Navodno jako dobar, mislim da je negdje kod Plodina.

Pavel

Lepi™
Registrirao sam, ali malo kasno. Nema tko drugi jer nitko od poznatih (barem meni) ne vozi C4 zadnje generacije (ne crveni). :D

To si sa servisa ili?

Pavel

Lepi™
Već neko vrijeme me zafrkava suvozačev prozor. Dogovorio sam to na proljeće riješiti jer zahtjeva dosta posla no jučer sam išao spustiti prozor i kliknuo sam jednom (sekvencijalno). Motor je odvrtio, staklo se spustilo svega par cm i nikud. Ni gore ni dolje. Motor radi i vrti no staklo ništa. Namjestio sam ga natrag no mislim da će morati ići prije proljeća na fiksiranje.

Nekakva ideja što bi moglo biti? Sajla ili? Znam da najviše za:cenzura::cenzura::cenzura:ancije ima dok se plastika i sva sranja poskidaju sa vrata, ali generalno koliko bi posla to uzelo? Ne vjerujem da je nešto skupo jer motor šljaka.

Milosh

Test
Kod mog je bio otišao podizač istog prozora, riješeno prije nego što sam ga preuzeo. Dijelovi i ruke kod lokalnog majstora koji se samo time bavi su izašli oko 50 eura, sa god. dana garancije.

Pavel

Lepi™
Motorić radi, čujem kako vrti u prazno kad kliknem. Vjerujem da je cijeli sustav oke, ali da je guma ili sajla (mehanizam koji pokreće prozor) otišao. Ili je jednostavno prozor ispao iz ležaja. Nije mi stvar cifre, ne vjerujem da će me izuti iz cipela ko prethodni servisi na njemu. :D

Samo da znam jel nešto jednostavno ili ima dosta sati posla. Po mojoj procjeni, samo sa skidanjem obloga sa vrata mislim da ima posla sasvim dovoljno da se onda u to niti ne upuštam.

pokra89

Well-known member
Ne bi trebalo biti previše posla. Meni su ovi di sam radio veliki servis odradili zamjenu stakla potpuno besplatno, cisto sumnjam da bi to učinili da se ima puno raditi

Na vrh