Jučer odradio trip po SMŽ, pri povratku iz Kuljana, na Uni vidjeli slapove. Rekoh, budem stao sa strane uz cestu pa da skočim s ekipom poslikat malo. Navezem se uz rub, blagi nagib gotovo neprimjetan..
Braking System Faulty
Anti Roll-Back System Faulty
Dobro, ugasi on automatski rad ručne, isključi i Hill Assist. Skužim da na uzbrdici nemam više blokadu kotača i povežem to sa događajem od neki dan. Cutac ce znati, kad ideš od obilaznice prema tržnici. Dođem do podvožnjaka i normalno, kolona radi rampe. Nikakva obavijest, nikakva greška. U D je mjenjač, stojim na uzbrdici, pustim kočnicu i reko sad ću lagano, kad auto krenuo unazad. Ja se smrzo..Rekoh možda sam se prebrikao, sekundu dulje ga pustio..Ne znam..
Sad sam tek povezao da možda Hill Assist ne radi najmanje 2 dana ali sad je javio grešku.
U ponedjeljak ide na dijagnostiku, mjenjač radi normalno. Mogu ga izbaciti iz P i u P bez problema kad stisnem kočnicu do kraja. Nije javio grešku ESP/ABS sustava (vidim po forumima da to obično ide u paketu). Znači sve radi, ne blokira kotače, nema problema, osim što ne rade Hill Assist i moram ručno aktivirati ručnu.
Znat ću više u ponedjeljak. Moja pretpostavka je da je do senzora. Sličnu grešku je javio u 12. mjesecu, resetirali je u dijagnostici i nije se javljala. Većina po forumu je to riješila čišćenjem senzora ili zamjenom senzora u pedali kočnice (ona plastika ispod). Nisu neki kvarovi, cifre su išle od 200-400 kuna s rukama, ovisno o servisu. Nadam se da ni mene neće unakaziti.
Istovremeno ću tražiti da pogleda i riješi suvozačev prozor..Te lupanje u prednjem lijevom kotaču kad ga jače smotam..Ne znam jel do diska, prljavštine, pakne, ne znam..Nabrajam elemente bezveze..
Inače do redovnog servisa ima 10-13.000km, neću sad prtljati po tome i mijenjati interval, odradit ću ovaj izvanredni servis.
Inače pegla dobro, prošli smo jučer užas od cesta po Dvoru, Zrinu, itd. Gume su ljetne gore, njegove koje sam dobio uz auto..Još ovu sezonu i idu papa..Postale su sad već i bučne..Vulkanizer je rekao da bi bilo dobro na kraju sezone ih promijeniti jer za iduću neće biti..Tako da je i to u planu..Sa zimskima sam prezadovoljan.
I da, netko me maznuo vratima u vozačevu stranu, nije jako, vidi se kad se zagleda..Udarila ga majka tako tavom po čelu..I njega i voljenu gradonačelnicu koja je napravila parkirna mjesta za automobile dimenzija Fabie. Svaki put kad ga parkiram u gradu okrenem se, divim se najboljem zadnjem kraju u svijetu autoindustrije i nadam se da ću ga ugledat kad se budem vraćao jer strši 10-15cm van parkinga.