Evo mene s informacijama, svježe iz servisa.
Auto se pregrijavao, već dva puta zaredom do ZG je motor otišao u granicu..Skupa s prethodnim problemima ispalo je:
- otišao ventilator, nije bilo hlađenja. To promijenili, sad drži temperaturu niskom.
- klima se ispraznila, napunjena i očišćena.
- papuča gasa je stvarala problem, na mali dodir veliki odaziv (obrtaj, ubrzanje), to je radilo probleme i tempomatu i limitatoru koji nisu dobivali dobra očitanja. Promijenili papuču gasa i senzore, sad radi sve glatko. Odaziv na gas je slabiji (normalniji) a potrošnja je pala.
- čekamo sajlu za prozor jer je poslana kriva, suvozačev prozor ne radi (motor se vrti ali prozor stoji), to ćemo zamijeniti
- po već 500x mijenjam sajlu poklopca motora. Uvjerljivo najgora izvedba u povijesti..Na šugavoj Kii i Hyundaiu koji imaju ili su imali preko 250.000km nisam s time imao problema. Redovito otpusti ili ode kvragu pa se poklopac neda otvoriti..
Sve skupa sa rukama 4500kn.
Razgovarao sam sa mehaničarem, što i kako dalje. Kaže da se ne isplati prodavati..Veliki servis na motoru sam napravio, neki dan ga je komplet izvadio van iz auta..Sve pregledao..Pregledao ovjes i podvozje, mjenjač isto. Na motoru je promijenjeno sve što se moglo, većina senzora je nova. Ulje u mjenjaču se redovito mijenjalo kao i ulje i filteri na motoru..
Ostaju diskovi eventualno i homokinetički..
Po njemu, sve sam zamijenio i ne vidi smisao sad da ide u prodaju..Mogu tražiti 50.000kn, dobit ću ako sve bude oko cca. 40.000 po njemu..To nije neka sreća..
Auto će ostati mojima, ja ću pomalo odvajati i vjerojatno uzeti si iz uvoza nešto. Već sam bacio oko, znam što hoću i sad samo pričekati malo..
Nisam pametan ali da, šta sad..Bliži se 270.000km, neka njega..Interijer i eksterijer su kao da je izašao iz salona, godine i km ga nisu pregazili a sad..:cenzura::cenzura::cenzura:iga..Ulagat moram..Ali po njemu eto, nema smisla jer je većina dijelova nova i sad realno ne bi smjelo biti ****arija više po njemu.