Moja iskustva samo najbolja.Imao sam 1,4 sx(srednji paket opreme) od jeseni 07 do jeseni 12. Presao 42 000 km.
Potrosnja koju sam najnize uspio dobiti je 5,3 (zg-st) stara cesta i zg-ka autoput i skroz pazljiva stedna voznja, potpuno novi i potpuno prazan.Kasnije kad se razradio potrosnja bi bila od st do ka 5,5-5,7 ali potpuno natovaren i normalna voznja cak sa krovnim nosacima.Po grdu (centar zg) je tu negdi oko 9.5 a ako malo vozim po trg centrima onda pade negdi na 8,7-9,2(prosjecna).Na moru je oko 6,0 (cim ima uzbrdica potrosnja raste).Auto put necu ni spominjat-1,4 motor , 1050 kg tezak , oblik karoserije-potrosnju zaboravi , nije ni napravljen da bude jurilica na auto putu i da usput malo trosi, dobije se bez problema 165 km/h.
Cvrcenje plastike nikad(osim ispod putnog racunala-stisnes malo rukom i stvar stima sljedecih dana do prve rupe), potrosene dvije zarulje kratkog svjetla i jedna pozicije( stalno upaljena dnevna svjetla), pakne 40 000 (to ti je negdi mjera-prijatelj iz opela kaze isto, promjenili ih sami -zamjenske talijanske 210 kn), ovo ljeto gumice brisaca(jednostavno mjenjaj samo gumice-u tokicu nekih dvadesetak kuna-brisu odlicno), i sintetsko ulje i filter svake dvi godine(moji uvjeti voznje nisu ni blizu otezani-1000 km grad ostalih 7000 D1 godisnje i garaza.Mjenjac korektan , ABS odlican , upravljivost odlicna,hladjeni pretinac postize 5 st c.Zadnja polica se jednostavno podigne i postavi na nosace zadnjih naslona za glavu i dobivas dodatni volumen .Par puta kad bi ga upalio i kretao kao da pade gas, nakon toga neke pumpe izbjegavam(cini mi se od benzina) i kad smo gledali filter zraka bilo sitne alu prasine u ususnij grani(obrati paznju i krpom pobrisi).Jednom stakla solar plus poblesavila(Borje) , mala sumaglica sa suncem povise(stakla pobljedila).O C3 sve najbolje , prije sam kao svoje aute imao BMW 3(odlican auto-ali pumpa svaka dva dana sto me nije radovalo nimalo iako je benz bio 3,5 kn) , Golf (poluproizvod kojeg sam se rjesio nakon godinu dana-ocito WW mora biti vece klase ako oces dobar auto) ,Astra (korektan auto) ,C3(izvrstan auto-cjena,kvaliteta,udobnost,volumen,..) i sad sam na C3 Picassu.