Kod mene isto tako zeza i ja naručio s Aliexpressa za nekih 100 kn druge prekidače. Stavio gore, kad opet isto se dešava. Spusti dolje, ali neće gore. Očito je nešto drugo problem. Malo lupanja po vratima nekad pomogne. Moguće da zeza zaštita od priklještenja, jer povučem gore da ide, a prozor ode dolje.U nedjelju idem do frenda na rođendan, reko aj uzet ću VTS jer se vraćam po mraku. I tako dok sam izlazio iz dvorišta otvorim prozor da pozdravim susjeda. Krenem voziti, da dignem prozor, ništa. Klasika, dogodi se svakih par mjeseci, malo drkarenja po tipki riješi stvar. Ništa. Ništa. Ništa. Meni hladno, stajem sa strane, gasim auto, dignem prozor na daljinski.
Danas ista stvar.
Vidio sam te prekidace na ali-u, kakve su kvalitete i izrade?Kod mene isto tako zeza i ja naručio s Aliexpressa za nekih 100 kn druge prekidače.
Ako tako štuca, onda ili je problem u vodilicama (jel, naiđe na opterećenje pa se vrati) ili nije namještena zaštita. Proces je da spustiš do kraja, pa još stisneš tipku i držiš 10 sekundi. Zatim povučeš i držiš do vrha i kad zatvori nastaviš držati 10 sekundi.Moguće da zeza zaštita od priklještenja, jer povučem gore da ide, a prozor ode dolje.
Lošiji od originala. Rade, ali nekako imaju grubo prebacivanje između položaja. I što kaže Cutac svjetlo je više crveno, ali to se baš po mraku vidi. Za isprobati da vidim što je problem, nije mi žao tih 100 kn, a i auto već ima godina i km tako da kupovati original nema smisla. Jedino probati možda neke polovne u dobrom stanju za malo novaca pronaći.Vidio sam te prekidace na ali-u, kakve su kvalitete i izrade?
Znaš ono kad na Puntićima ekipa stišće kočnicu, a iza svjetli žmigavac umjesto štopa... obično masa negdje hebe to grupno ožičenje lampe.Gasim radio, skidam tipke za prozore, ištekavam ih, dajem kontakt, zvučnik ne radi.
KOJI JEBENI ****C? ZAŠTO JE ZA IME BOGA TO MEĐUSOBNO POVEZANO?
Stvarno neznam. Kako je taj zvučnik spojen, dobiva samo zaseban + i - iz kompa? Ili ima još koju žicu?Ali onda cijela konzola za prozore i retrovizore ne bi trebala raditi, šta ne?
Gledao sam sheme, dijele jednu masu koja je dobra. Tj. tu masu dijele vozački prozor(motorić) i pojačalo. Da je do mase, niš ne bi radilo.Stvarno neznam. Kako je taj zvučnik spojen, dobiva samo zaseban + i - iz kompa? Ili ima još koju žicu?
A možda i nije povezano... možda godine rade svoje, pa su i konzola i zvučnik na izdisaju
PS... ima na njuški par Coupea karambola, probaj njih očerupat
umjeso da ti jebeš tebe jebuJebem ja ovom autu mater, da znate.
Znači idem ga prati, to znači vožnja iz jednog dvorišta u drugo. Ok, par kilometara. Sjednem i sad ponosno idem ja spustit prozor. ****ina. Ništa. Drkam po tipki, ništa. Lupnem po vratima par puta, proradi, spustim ga, i neće gore. Stanem u dvorište, skinem oblogu vrata, prodrkam žice na konektorima, radi. Ok, rastavim konektore, prekrimpam, radi. I kad su tako vrata skinuta, vidim ja JBL me gleda, reko aj da upalim radio da vidim jel vidno vibrira. Upalim ja radio, CD unutra, Dire Straits. Zvučnik ništa, tišina. Gledam šta je sad, usmjerim sve naprijed lijevo, samo tweeter radi. Usmjerim naprijed desno, radi. Sad već vidno nanerviran, skidam oblogu sa desnih vrata, prebacujem zvučnik. Ne radi. Vidno ****im, psujem, vadim žice, skidam bužir između vrata i štoka, gledam, sve super. Malo još jebem mater.
Palim kompjuter, SEDRE, tražim šemu, plačem nad njom. Uzimam multimetar, naglavačke ležim na glavi ispod suvozačkog sjedala, psujem dok mi cure sline jer sam naopako, grcam od bijesa. Provjeram žice, božje ****e, sve ok. Spajam zvučnik, ništa. Sastavljam sve, predajem se. Palim radio, neće, Economy mode. Dajem kontakt i palim radio, zvučnik radi. Gasim radio, skidam tipke za prozore, ištekavam ih, dajem kontakt, zvučnik ne radi.
KOJI JEBENI ****C? ZAŠTO JE ZA IME BOGA TO MEĐUSOBNO POVEZANO?
Brišem pjenu oko usta i krećem prati auto.
Operem auto, navoskam, nanesem Glaco na stakla. Dignem haubu da provjerim jel vijak na grani stoji. Skidam ukrasni poklopac motora, pipam, niš se ne klima. Uzimam gedoru, da vidim jel se da dotegnuti. Da, malo dotegnem. Spremam sve, vraćam poklopac, stavljam kopče koje ga drže. Stavim pet, stavljam zadnju, ispadne mi jer su mi ruke suhe i klizave od šampona i voska. Pada negdje u ****u mile matere. Krenem šteketat na auto. Guram ga da vidim jel palo ispod, nije. Vadim rampe, navozim ga. Liježem u jezero koje je nastalo radi pranja. Skidam plastiku ispod motora, pecam kopču, vraćam sve. Onakav pothlađen bez epiderme na jagodicama uzimam rampe, nosim u radionu. Popiknem se na neku ****u materinu, rampa mi ispadne i našpranja podlakticu onim sitnim špranjama.
Ostavim sve kako je i odem se voziti.
I bome, nakon vožnje uz Dire Straits uz jako lijep jesenji zalazak Sunca i crveno nebo, sad sam ipak sretan.
Ali jebem mu mater i dalje.