Općenita iskustva s novim C4

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Blackking

Kralj
Budući da ima ljudi koji su auto kupili (i dobili) prije mene, pitanje. Da li je netko dobio pismo od Citroena, tj. kao od direktora postprodaje? Nešto u stilu zahvala, itd, plus poziv da se javim u bilo koji servis na besplatan pregled vozila + informiranje o svim uslugama koje nude?

Svi su to dobili, to natrkeljano sranje od poruke....

Damaj

Active member
I ja mislim da pregled nije bez veze, a ako već treba nešto mijenjati neka mijenjaju sa ili bez našeg znanja.

Blackking

Kralj
Ja ipak volim što manje da se šrafa po autu, ipak što duže original sve gore to bolje.. više nije to to čim se počne razmrdavati, a da će bez mog znanja neko nešto mjenjat .. e to nedozvoljavam.

Matija

New member
I ja mislim da pregled nije bez veze, a ako već treba nešto mijenjati neka mijenjaju sa ili bez našeg znanja.
Ja sam se samo radi ovoga interesirao. Sad nešto mrdam vamo tamo da odem u jedan ovlašteni malo dalje od Osijeka gdje imam neka poznanstva, pa da mi baš pregledaju. Naravno, da sam ja tamo cijelo vrijeme. Ne može škoditi. :)

A mijenjati definitivno neće ništa bez mog znanja. ;)

dturcic

New member
Kupio svoj prvi Citroen (C4 HDI 92KS Seduction) za sad sam autom i potrošnjom prezadovoljan.:whistling:
Jedino malo mi je tlaka još nisam dobio izjavu sukladnosti:confused:, a već je 15 dana prošlo od kupnje.
Ne znam zašto im tako dugo treba, kažu da će bit do kraja ovog tjedna:wtf:

Matija

New member
Pa, po knjižici i uputama proizvođača ne. Koliko vidim svi se kreću tu negdje maksimalno 10ak tisuća. E sad, kada će tko zapravo ići na servis, to je druga priča. :)

Ja sam trenutno na 8 i ići ću na 10 promijeniti makar ulje i filter ulja. Ipak je auto bio u fazi razrađivanja (makar proizvođač tvrdi da je motor već razrađen u tvornici). Nakon toga ću se držati neke standardne procedure: 15 000 km ili godina dana.

ZVAJ

Skoro zreo
Mislim da pretjeruješ! Vani se ulje mijenja na 20.000km. Nama su već skinuli na 15tkm. Bolje ga promijeni poslije zime. Ima puno ulja u motoru, a sigurno ga ne voziš svaki dan samo do trgovine i nazad. Osim toga ne vozimo po poljskim putevima a gorivo ipak nije toliki otrov za motor. No kako hoćeš, tvoji novci ovo naše ulje je 100kn litra u trgovini a tek u servisu...

Nego imam pitanje za stručne osobe. Može li se na novom C4 popuštati prihvaćanje kvačila da niži položaj papučice prihvati. Jako visoko mi hvata kao kad je lamela potrošena. Na WW polu kojeg sam imao priliku voziti je prihvat sasvim pri dnu i kako se troši lamela tako se i papučica podiže.
Hvala unaprijed..

Matija

New member
Vozim ga većinom po gradu, svaki dan i relacije su mi 3-4 km max. To su dosta otežani uvjeti vožnje. Izmjenu radim jer se ipak auto razrađivao. Prije se prvi servis radio na 1000, pa na 10000km...

Zdravac

New member
Ja, kak sam krenio, meni će prije proći godina dana nego i tih 10 000 km.

...i onda se neki pitaju zašto nisam uzeo dizela!?!

ZVAJ

Skoro zreo
Ma radio se ali je bilo i strugotina na čepu kartera, ali sam uvjeren da ih kod zamjene neće biti. I ventili su se štelali, pa dotezala brtva glave... Ma valjda su malo napredovali u preciznosti i kvaliteti izrade.
S obzirom da si vjerojatno i klimu tako pomalo palio, napiši molim te, jesu li ti na servisu posebno dezinficirali isparivač u kabini ili filter mijenjali. Naime kod kratkog rada ostane vlažna klima pa povuče i filter vlagu. Meni je rečeno treba mijenjati kao prevencija za nagodinu protiv zločestih bakterija i sl..

Posljednje uređivanje:

Olaf

New member
Vozim ga većinom po gradu, svaki dan i relacije su mi 3-4 km max. To su dosta otežani uvjeti vožnje. Izmjenu radim jer se ipak auto razrađivao. Prije se prvi servis radio na 1000, pa na 10000km...
Prvi servis je bio 1500-2500 km ali su se radile kontrole, nije se ulje mijenjalo

dturcic

New member
Evo danas, nakon 23 dana od kupnje auta, sam dobio izjavu sukladosti. Vidim da je ista potvrđena prilikom uvoza u srpnju 2011.
Bit će da je autokuća očito zakazala po plaćanju...:mad:

Valjda ćemo jednom i izać iz te recesije :eek:

bizwom

New member
pozdrav svima!!

našla sam u oglasu da se prodaje c4 attraction 1.6hdi 92ks, metalic boja mp3..
ima 5 mjeseci, prodaje se za 100000kn.
gledala sam novi takav koji dođe oko 115000kn.
da li se isplati kupiti star 5 mjeseci s 8000km ili novi?

hvala svima

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Pozdrav i tebi i dobrodošla :hello::hello:

ak nije problem u lovi :D:D,uzmi novog..znaš onu : novo je najbolje..:cool: i ako se ima uzet " seduction " paket opreme..
Ne velim sad da ovaj iz oglasa nije OK-auto je pod garancijom pa nebi trebala bit rizična kupovina ( stavi link da i mi vidimo o čemu se radi ;) ),al ak se ima love :whistling:-novo..

bizwom

New member
pa u lovi i je problem:)
Nemam novca za bolju opremu.....
Ne znam ništa o novom C4. Da li se isplati kupovat? kakav je auto?
Kvarovi? Cijena servisa?

macola

New member
pozdrav svima!!

našla sam u oglasu da se prodaje c4 attraction 1.6hdi 92ks, metalic boja mp3..
ima 5 mjeseci, prodaje se za 100000kn.
gledala sam novi takav koji dođe oko 115000kn.
da li se isplati kupiti star 5 mjeseci s 8000km ili novi?

hvala svima
hmm.. a zač ga on prodaje???
( da nije neki q... pa ti misli) inače nije loše samo nije 100k nego 105 - 106 k plaćaš i 5 % pp na katalošku cijenu , o da

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh