miroslav kadlec
Member
Kolika je opasnost neispravna prva brzina ventilatora?
gates, wahler, mahle...jedino tu trojicu bi gledao, a kojeg bi izabrao, zadnjeg...
Kod citroena nije neuobičajeni zeleni antifriz jer je to prva ugradnja tj. basfov Glysantin G33 (tj. sa odobrenjem PSA B71 5110).Jedino neuobičajeno je što kad sam kupio auto bio je zeleni antifriz, a promenio sam u crveni kako treba
Ne znam za to. Pročitao sam specifikaciju i tražio crveni.Kod citroena nije neuobičajeni zeleni antifriz jer je to prva ugradnja tj. basfov Glysantin G33 (tj. sa odobrenjem PSA B71 5110).
U vreme kada sam pisao ovaj gore post u odgovarajućoj temi, Total nije nudio ovo sa slike (antifrize za Total proizvodi belgijski Arteco). Međutim, ni danas to nije dostupno na tržištu, eventualno samo u Francuskoj (dok npr. u U.K. ili Nemačkoj nije, niti npr. Hrvatskoj ili Srbiji)Još luđe nekome može da izgleda kada sazna da iako mu servisna i korisnička knjižica preporučuje Total - da Total ne proizvodi ni jedan antifriz koji zadovoljava propisanu normu koju zahteva Citroen (tj. PSA) i da servisne knjižice starijih citroena (vozila 1999-2008.godišta) upućuju na Glysantin G33, dok se novija propisuje određena kataloška oznaka koja podrazumeva gotov antifriz.