Prijedlozi i pitanja vezani za forum

Sale123

New member
Re: Prijedlozi za forum

Meni cx izgleda predobro, pogotovo iznutra najveća mi je fora radio između siceva!!!!

kako ga je za vozit, kako leži po zavojima, jel mekaniji od xm-a?

fullcool

New member

Meni cx izgleda predobro, pogotovo iznutra najveća mi je fora radio između siceva!!!!

kako ga je za vozit, kako leži po zavojima, jel mekaniji od xm-a?
serija 2 je imala radio između siceva, serija jedan je imala u središnjoj konzoli.

specifično je kod cx što je naprijed širok a nazad uži, u takav dojam je i kad se sjedne za volan, kao da ima extra velik razmak prednjih kotača, volan je diravi kao kod xm sa v6 motorom, i taj volan je najbolji volan što može bit.
sjedala prednja ko fotelje, a nazad kad sjedneš stopiš se sa sjedalom. oblik unutrašnjosti, slobodno mogu reći da svi današnji auti slijede linije koje imao cx.

prednji kraj nije bio baš mekan, al zadnji je, uvijek kad krećeš zadnji kraj propadne destak cm, to je bilo baš karakteristično, i ako naglo otpustiš kvačilo to zadnji kraj kompenzira, jako teško je bilo natjerati prednje kotače da prokližu baš zbog te kompenzacije, svako grubo kretanje zadnji kraj nekako upije pa nema trzanja.
po krivinama sam osjetio razliku cx-a i bx-a, bx je kraći pa je u krivinama odličan, a kod cx sa se osjeti njegova dužina i težina, iako hidraulika odradi svoje, svi kotači su uvijek čvrsto na tlu, i nemože te grbav asfalt izbacit iz krivine.
na auto putu si ga mogo vozit koliko hoćeš, zanimljivo je da je zadnji cijeli kraj na cx oblikovan kao spojler, pa je na velikim brzinama imao jak downforce,
i zbog te sile cijeli auto postane tvrđi, tak da zadnji kraj koji je izuzetno mekan, na većim brzinama postje tvrđi pa nema nekog ljuljuškanja što bi se moglo očekivat. jednostavno klizi po cesti.

evo jedne zanimljivosti iz mog iskustva:
dok sam bio u njemačkoj često sam vozio jednu dionicu autoputa do susjednog grad. i uvijek mi je bila misterija, na jednom dijelu ceste su svi auti smanjivali brzinu. ja sam vozio 150-160 kmh, i dosta drugih je vozilo tom brzinom, i preteknu me i neke jurilice, i onda taj misteriozni dio ceste gdje ja vozim i dalje istom brzinom a ovi koji su me pretekli voze do 120 max, poslije me opet počnu pretica i sve normalno. uvijek sam gledao jel ima kakav radar il nešto tako pa da usporavaju al nisam ništa vidio niti sam dobiju ikad kaznu za brzinu, dakle nije bilo to. tek poslije kad sam prolazio tuda sa kombijem, brzinom od oko 100kmh, kad se kombi počeo ljuljat i skakat, tad sam skužio šta je u pitanju. cesta je bila malo grbava na tom dijelu, sa cx-om nikad na to nisam obratio pažnju jer sam prolazio tuda velikim brzinama, a kad ideš sa običnim autom onda se to osjeti dobro, kod nas to zovu "vagaši", auto ide sam lijevo desno,ljulja se i skače, pa se ljudi uplaše i odmah usporavaju.

aj aj al ga je napisa ko da pišem путешествиа ца цџ-аја:grin:

Sale123

New member

Fullcool, hvala ti na detaljnom opisu.

Sad si me ozbiljno zainteresirao za CX-a... :thinking:

Pretpostavljam da si imao diesela...2.5 td ima čak 105 ks ako se ne varam?

fullcool

New member

Fullcool, hvala ti na detaljnom opisu.

Sad si me ozbiljno zainteresirao za CX-a... :thinking:

Pretpostavljam da si imao diesela...2.5 td ima čak 105 ks ako se ne varam?
reflex je bio 2.0 benzinac 106 ks, a palas je bi 2.4 benzinac.

td serije II je imao 120 ks, a bio je i taj slabiji turbak kod ranijih modela

Sale123

New member

Evo jednog na njuškalu!!!! auto mi izgleda ok, a i frajer ne traži puno za njega s obzirom da je vozilo restaurirano.

Sale

cfh
Uredništvo foruma

Ovo gore Donate (odnosno Donacije) su trenutno u eksperimentalnoj fazi. Aplikacija još nije implementirana do kraja.

Ideja o ugradnji takvog sustava je sukladna cilju prikupljanja dovoljno (novčanih) sredstava za zakup puno jačeg i bržeg servera.

Kao što sam spominjao i ranije, već smo i sad po pitanju resursa na samom rubu.

Nisam sklon ideji komercijalizacije foruma odnosno, kako se to kaže 'mlaćenju para' na prodaji reklama. :wtf: :D

Dobrovoljni prilozi članova, sukladno mogućnostima, mi se čine kao transparentan i korektan način nužnog financiranja projekta. Zanimaju me vaša mišljenja i ideje vezano na tu temu.

Također, dizajn za elektornski Citro magazin je pri kraju. :) Okvirni koncept je tu. Treba ga razraditi. Trebali bi se dogovoriti još oko sadržaja i eventualnog angažmana zainteresiranih članova. :)

O tome ćemo nešto više uz piće na nekom skorašnjem forumaškom druženju. :)

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

Ovo s donacijama podrzavam..znam da nis nije badava danas!
Samo bi volio jos pojasnjenja,da se zna o cemu se tocno radi..
Citao sam da i CFS razmislja o tome. A valjalo bi razmislit i o reklamama,ak ovo s doniranjem nebu islo po planu..Znam da je bolje bit neovisan o ikome,al bolje i reklame,nego da moramo ugasit forum zbog nedostatka love..

Sale

cfh
Uredništvo foruma

Bas sam uocio, gledam o cemu se radi :confused:

Podrzavam u cjelosti!:cool: Kad ce profunkcionirat?
Nisam zadao neki rok. Načelno, čim se većina usuglasi oko prihvatljivosti takve ideje.

Ovo s donacijama podrzavam..znam da nis nije badava danas!
Samo bi volio jos pojasnjenja,da se zna o cemu se tocno radi..
Citao sam da i CFS razmislja o tome. A valjalo bi razmislit i o reklamama,ak ovo s doniranjem nebu islo po planu..Znam da je bolje bit neovisan o ikome,al bolje i reklame,nego da moramo ugasit forum zbog nedostatka love..
Evo, na tragu tvoje ideje, zapazio sam kako na nekim forumima imaju zgodan, odnosno korektan koncept paralelnog financiranja od reklama i donacija. Tako oni članovi koji su donirali, nakon logina na forum, odnosno sustav, ne vide reklame. :)

pošto server?
Najadekvatnije rješenje je VPS (Virtual Private Server)

Najam konfiguracije koja bi nam odgovarala je oko 1500-2000 kuna godišnje. Zavisi kako kod kojeg hosta. Objektivno to na godišnjoj razini nije neka velika lova. Ali je za pojedinca je. :)

Ovo su neki od hostera koje sam bio gledao.
http://www.inmotionhosting.com/vps_hosting.html
http://www.247-host.com/vps.htm
(...)

Trenutno je forum na (relativno jeftinom) tzv. shared hostu u USA, odnosno dijeli resurse servera s tko zna koliko drugih stranica. :hm:

skafetin

New member
Zaključavanja

Sale što nas zaključa :confused: ima par tema zaključanih koji je razlog:confused::whistling:

Posljednje uređivanje:

Sale

cfh
Uredništvo foruma
Re: Zaključavanja

Citro druženja i susreti je privremeno zatvorena na prijedlog forumaša. ;) Paralelne rasprave u dvije teme o izletu u Vrbovsko je teško pratiti.

Sale

cfh
Uredništvo foruma
Re: CFHr izlet u Vrbovsko (14. svibnja 2011.)

Škaf, slike su trebali vidjeti samo oni koji su bili, da mi ostali ne žalimo :(

P.S. Patnja za 'tajnim' podforumom i dalje traje. :) Sad, želite li pravi VIP podforum (samo s pozivnicama) :) ili neki gdje je uvjet, npr. 50 postova, ili želite oba. :)

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

Škaf, slike su trebali vidjeti samo oni koji su bili, da mi ostali ne žalimo :(

P.S. Patnja za 'tajnim' podforumom i dalje traje. :) Sad, želite li pravi VIP podforum (samo s pozivnicama) :) ili neki gdje je uvjet, npr. 50 postova, ili želite oba. :)
Sale nisi se mogel izvuć od obaveza,a :confused::hm:

Ovo kaj se tiče podforuma..hmmm..ja sam mislil nekaj onak, da nekim stvarima imaju pristup samo članovi ;) ( recimo kao gledanje slika s ovog susreta, manuali za korištenje itd )
E sad,kaj se tiće uvjeta,to bi se trebali među sobom dogovorit ;)

Sale

cfh
Uredništvo foruma

Sale nisi se mogel izvuć od obaveza,a :confused::hm:
Nažalost. :( :(

Ovo kaj se tiče podforuma..hmmm..ja sam mislil nekaj onak, da nekim stvarima imaju pristup samo članovi ;) ( recimo kao gledanje slika s ovog susreta, manuali za korištenje itd )
E sad,kaj se tiće uvjeta,to bi se trebali među sobom dogovorit ;)
1. Od ovog trenutka Lampičari na ovom podforumu uopće ne vide slike (bez obzira jesu li attachirane ili su na free hostu)
2. VIP sekcija je otvorena. Pet 'pozivnica' je podijeljeno najstarijim članovima. Za ostale predlažemo.

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

Saleta za predsjednika :D:stovanje::stovanje::stovanje:

Daj samo još malo pojasni ovo sa VIP cafe :whistling:

1587 VTS

New member

Odlicno! Da se prikljucim na ovo mirdino pitanje, koja je shema to s "pozivnicama", kako je zamisljeno da to funkcionira :confused:

Na vrh