Re: Prijedlozi za forum
Meni cx izgleda predobro, pogotovo iznutra najveća mi je fora radio između siceva!!!!
kako ga je za vozit, kako leži po zavojima, jel mekaniji od xm-a?
serija 2 je imala radio između siceva, serija jedan je imala u središnjoj konzoli.
specifično je kod cx što je naprijed širok a nazad uži, u takav dojam je i kad se sjedne za volan, kao da ima extra velik razmak prednjih kotača, volan je diravi kao kod xm sa v6 motorom, i taj volan je najbolji volan što može bit.
sjedala prednja ko fotelje, a nazad kad sjedneš stopiš se sa sjedalom. oblik unutrašnjosti, slobodno mogu reći da svi današnji auti slijede linije koje imao cx.
prednji kraj nije bio baš mekan, al zadnji je, uvijek kad krećeš zadnji kraj propadne destak cm, to je bilo baš karakteristično, i ako naglo otpustiš kvačilo to zadnji kraj kompenzira, jako teško je bilo natjerati prednje kotače da prokližu baš zbog te kompenzacije, svako grubo kretanje zadnji kraj nekako upije pa nema trzanja.
po krivinama sam osjetio razliku cx-a i bx-a, bx je kraći pa je u krivinama odličan, a kod cx sa se osjeti njegova dužina i težina, iako hidraulika odradi svoje, svi kotači su uvijek čvrsto na tlu, i nemože te grbav asfalt izbacit iz krivine.
na auto putu si ga mogo vozit koliko hoćeš, zanimljivo je da je zadnji cijeli kraj na cx oblikovan kao spojler, pa je na velikim brzinama imao jak downforce,
i zbog te sile cijeli auto postane tvrđi, tak da zadnji kraj koji je izuzetno mekan, na većim brzinama postje tvrđi pa nema nekog ljuljuškanja što bi se moglo očekivat. jednostavno klizi po cesti.
evo jedne zanimljivosti iz mog iskustva:
dok sam bio u njemačkoj često sam vozio jednu dionicu autoputa do susjednog grad. i uvijek mi je bila misterija, na jednom dijelu ceste su svi auti smanjivali brzinu. ja sam vozio 150-160 kmh, i dosta drugih je vozilo tom brzinom, i preteknu me i neke jurilice, i onda taj misteriozni dio ceste gdje ja vozim i dalje istom brzinom a ovi koji su me pretekli voze do 120 max, poslije me opet počnu pretica i sve normalno. uvijek sam gledao jel ima kakav radar il nešto tako pa da usporavaju al nisam ništa vidio niti sam dobiju ikad kaznu za brzinu, dakle nije bilo to. tek poslije kad sam prolazio tuda sa kombijem, brzinom od oko 100kmh, kad se kombi počeo ljuljat i skakat, tad sam skužio šta je u pitanju. cesta je bila malo grbava na tom dijelu, sa cx-om nikad na to nisam obratio pažnju jer sam prolazio tuda velikim brzinama, a kad ideš sa običnim autom onda se to osjeti dobro, kod nas to zovu "vagaši", auto ide sam lijevo desno,ljulja se i skače, pa se ljudi uplaše i odmah usporavaju.
aj aj al ga je napisa ko da pišem путешествиа ца цџ-аја:grin: