budem vidio
izmorilo me to jučer čišćenje i mazanje
ne bi dalje dirao da nešto ne sjebem - uvijek zeznem kad pretjerujem
evo pala prašina na auto pa se ne vidi - smiješno ali istinito
ok, definitivno idući put kad kupujem auto svijetla boja (Kuga je trebala biti svijetla, Tiguan nisam mogao birati)
ajmo malpo raspravu na drugu stranu
vidim da je tiguan poskupio nekih 2%
dakle, da sada kupujem takav ne bi ga platio cca 256 tkn nego cca 261 tkn
auti stalno poskupljuju
mnogi mi kažu, kupio sam polovnjaka za 21 t EUR prije 4 godine, sad sam ga prodao za 18 t EUR npr.
ok neće takva vremena zauvijek trajati
i opet će doći ono da auto nakon 5 g vrijedi 50% cijene novonabavnog
kad je po vama vrijeme za promijenu i kupnju novog (potpuno) auta ako si to čovjek može priuštiti
ja radim cca 17 tkm godišnje i auto će za 5 godina imati cca 85 tkm
ima garanciju 6 godina ili 150 tkm
ali servisu su sve slabiji, sve ima više kvarova na autima (ružne stvari čujem i za Tiguane)
nakon te neke kilometraže slijedi zamjena oba seta guma (2 seta guma su cca 1.000 EUR), akumulatora (250 EUR), servis na DSG (vjerovatno oko 300 EUR), po mojem iskustvu auto se počinje kvariti ako je čovjek imao sreće da se do tada ne pokvari (s berlingom mi je tada počeo problem s klimom npr
da li je onda nakon 5 g vrijeme za promjenu auta ako si čovjek može to priuštiti?
ili ga tjerati ko berlinga nekih 11 godina i onda ga s 200.000 km prodavati za što daš-daš
npr. nakon 5 godina vrijedi pola - 17 tEUR
nakon 11 godina pitanje koliko uopće vrijedi -a ko ga želiš prodati valjda 8 tEUR maksimum
što je pametnije - upustiti se u avanturu od 11 godina i moliti boga da lane assist, front assist, senzor, brizgaljka 350 bara, vodena pumpa (boljka vw) i sl. te ne ostave na cesti ili izbiju svaki EUR iz džepa (nije da ga može svaki meho servisirati)
ili biti komotan i nakon 5 g reći - idem na novo
dodatno sam ponukan ovime jer frend koji ima mini cooper s (2.0 turbo benzinac) " star5,5 godina i nekih 130 tkm upravo ima havariju s njime
već neko vrijeme kvačilo zeza (potrošno)
ali evo sumanuto mu troši rashladnu tekućinu, ista ključa, žubori----bojim se za njega najgorega
on je kupio taj auto s 6 mj, vožen službeno nekih 6 tkm, ostalo on napravio 95% otvorena cesta lagana vožnja, auto se raspada
ajde baš me zanima što ćete mi vi drugari odgovoriti
(žena srela danas kupca našeg Berlinga pa sam dodatno u klincu - blaženi Berlingo"!)